• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Om Wilma

  Wilma
  f.2016-01-31
  Chiahuahua, långhårig
  _____________________________________________________________________________________________________________________

  Wilma föddes den 31 Januari 2016. Det började med att jag och sambon blev sugna på hund, detta har vi varit bra länge men vi har inte hittat en passande och inte haft rätt tidpunkt i livet att skaffa hund, tills vi gav oss in mer i detta och insåg att det var perfekt just nu. Läste på om rasen, kollade uppfödare och gjorde allt man kan tänkas behöva innan man skaffar en hund, man nsvarar ju trotts allt för en annan indivds liv. Så vi började leta hund och av en ren slump hittade jag Wilma som då hete Olivia på en bild i en Chihuahua grupp, vi var egentligen intresserade av någon blandras med Chihuahua men jag fastnade direkt för Wilma, otroligt söt hund med utseende, vacker att titta på och söt. Så vi åkte och hälsade på uppfödare, föräldrar och självklart Wilma och hennes två bröder som var i samma kull.

  Wilma var försiktig, men nyfiken. Vill först inte hälsa alls men vågade sig till slut fram, hon var busig och lekte massor och vi bestämde oss på plats att vi ville ha henne, Wilma veterinär besiktiades UA och när hon fyllt 9 veckor så kunde vi åka och hämta henne. Wilma var från första början hemma hos oss väldigt försiktig och tillbringde först många timmar i sin bädd. Men efter ungefär en dag så släppte det och hon började utforska lägenheten, hon bekantade sig med oss och alla spärrar har nu släppt, hon är den nyfikna, försiktiga hunden men det finns mycket i henne, liten men med stora åsikter har hon och är en fantastiskt trevlig hund på många sätt och viss, en familjemedlem och träningskompis.
   
  Wilma är idag, i skrivandes stund snart 2 hela år, tänk vad tiden går fort när man har roligt! Wilma är idag fortfarande försiktig, vem som helst får inte klappa på henne, hon är kräsen när det kommer till mat och älskar livet mer en allt annat. Hon har ett hjärta av guld och är ärlig och snäll, i vissa situationer kan hon vara kaxig men viker sig snart och blir sitt lilla försiktiga jag igen. Hon tycker inte om att gå ut när det är kallt, då är det massor av jackor som åker på för att hålla värmen, kyla är inget för henne. Hon tycker dock det är roligt att leka i snön, men när det är lite varmare ute, dock får det inte vara kramsnö/blötsnö för det tycker hon är äckligt. Hon är en liten tjej med stora åsikter och hon älskar att dela huvudkudde med mig, hon älskar att leka med sina gossedjur som är större en henne själv, hennes bästavän/syster är en blandras som heter Freia, dom gör allt tillsammans, dom vandrar iväg mot solnedgången tillsammans, oftas, när inte Freia bestämmer sig för att tvätta golvet med Wilma... 

  Wilma och jag har under åren deltagit i kurser på hundbruksklubb och vi har planer till våren 2018 att pröva på nosw work och kanske någon annan kurs om vi känner för det. Hon är en rolig hund att arbeta med, vill allid göra rätt för sig och vissar alltid att hon vill lära sig något nytt, men bialnd kockar det över i hjärnan så man får ta det lugnt och i hennes takt så går allting super bra!
   

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!