• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Om mig

  Marica Lindberg
  f.1994-07-06
  Född i Stockholm, Bor i Dalarna.
  _______________________________________________________________________________________________________________________

  Mitt namn är då Marica Lindberg och jag är 23 år gammal. Jag kommer från Stockholm men det var många år sedan jag flyttade där ifrån hit till Dalarna. Här bor jag med min sambo och har även mamma och syster i närheten där jag bor. Pappa bor kvar i stockholm. Lite kort bakgrunds information om mig, men det var som sagt många år sedan jag bodde i Stockholm och kan nu efter flera år räkna mig själv som en dalkulla.

  Jag har alltid haft ett intresse för hästarna, hundar, webbdesign, laga mat, baka, inedning, travsport och en hel del annat. Har tidigare haft en Jack Russell / Papillon korsning som jag tog som omplaceringshund, Troja heter hon och hon bor i dagsläget hos ett äldre par här i byn där jag bor då hon inte klarade av att bo i lägenhet, hon är mer en hus hund och trivs som fisken i vattnet hos nya ägarna. Troja hade jag är två år och under min gymnasietid hade jag henne. Jag studerade tre år på Stiernhööks Gymnasiet och är väldigt nöjd med mina tre år där. Gick då hästutbildningen med inriktning travhästskötare så jag är alltså utbildad travhästskötare, men det är inget jag vill eller kommer jobba med i varken nu eller i framtiden. Travbranchen är tuff men samtigit rolig, men jag håller hellre hästarna som hobby istället för arbete. 

  Idag är jag vikare på förskolor runt om här där jag bor, totalt sex stycken förskolor som jag är på när det behövs vikarie. Jag älskar mitt jobb och trivs väldigt bra med att arbeta tillsammans med dom andra pedagogerna och självklart barnan. Jag har tidigare jobbat som städare och receptionist på en camping. Förutom att jobba måndag till fredag varje vecka så tillbringar jag mycket tid hemma eller i stallet, i stallet står min medryttarhäst som är en arabkorsning på snart 19 år, han heter Buffalo Soldier men kallas bland annat för Bubblan och det är under det namnet jag kommer skriva om honom här på bloggen. Ni ska inte luras av hans ålder, bara för han är 19 år betyder det inte att man är gammal, han kan bete sig som en nyss inriden 3 åring. Tillsammans med Bubblan tränar och tävlar jag inom western ridningen och jag ser verkligen fram emot 2018 då ska vi försöka komma ut på lite fler tävlingar och då trappa upp oss lite i nivå. 
   
  Förutom allt detta så lever jag med en ovanlig sjukdom som ca 200 personer i hela Sverige har, den heter Hereditärt Angioödem och förkortas HAE. Vi är en hel del kvinnor i släckten som har det och har haft det näst in till hera våra liv. Det är en sjukdom som ger olika slags anfall med svullnader på hela kroppen, svullnaderna är smärtsamma och gör en fotast sängliggande en hel dag eller fler dagar. Jag sväller oftast upp i tarmarna, hals och händer, men det händer självklart att jag sväller upp på andra ställen också. Denna sjukdom tar jag medicin för när det kommer ett såkallat anfall och jag kommer leva med sjukdomen resten av mitt liv som jag redan gjort, för sjukdomen har varit med mig i 23 år nu. 

  Undrar ni något om mig, så tveka inte att ställa era frågor!

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!