• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Det här vardagliga

  Igår stod det insläpp av hästarna på schemat, vi tar in hästarna kring sju varje dag och försöker hålla den tiden för insläpp. Utsläpp sker vid sju på morgonen och ibland tidigare en det beroende på när man börjar jobbet. Vissa dagar kan dom komma ut kirng fem - sex på morgonen och vara ute till sju på kvällen. Vi vill ha så mycket utevistelse som det bara går, och på sommrarna går dom ute längre och då går dom också ute på nätterna, då får dom komma in i boxen under dom varmaste timmarna under en sommardag och när det är som mest knott och mygg så får dom stå inne och vile från dom! Men nu är det inte sommar ute och hästarna ska in till sju, sen om hästarna kommer in innan sju eller efter sju är inget som dom bryr sig om, vilket ät super skönt! Tycker inte alls om hästar som blir helt sönder stressade av att komma in tjugo minuter senare en vanligt, klart man ska ha rutin men hästarna ska enligt mig, klara av att bryta rutinen och kunna gå in tjugo minuter senare eller en timme senare utan att dom får totalt blackout när man tar in dom.. De har jag varit med om flera gånger, dock inte med Bubblan och Bam.

  Men ja, insläpp och då gjorde jag det vardagliga i stallet som att mocka bajs, Bam som är hingst, hans box är fantastisk att mocka, bajset ligger i en hög och kisset tar vi inte upp pga bädd. Bubblans box där emot är rena helvetet att mocka, det är sju svåra år i den varje dag.... Han går runt och trampar ner bajsen, bajsar ÖVERALLT i boxen oag ja, inte speciellt roligt att mocka. Jag packade också hö, hästarna får just nu två kg hö som nattpåse och höet inne i boxen fick dom igår ett och ett halvt då det var helt slut på hö i bingen så jag tänkte att dom säkert var hungriga när dom kommer in. Vatten fylls på i hinkarna och i hagen såklart, älskar våran värmetunna som vi har i hagen, vattnet fryser ALDRIG! Hur skönt är inte det? Det är LYX på hög nivå! Efter allt detta så fixade jag med lite täcken, kollade vädret och bestämmde pyamasar till hästarna och tog sedan in dom, bytte täcken, gav kraftfoder som består av lusern och hängde sedan upp dom fuktiga täckena i våran pytte lilla sadelkammaren så dom förhoppningsvis han torka till idag! 

  Sen är det alltid lika trevligt att säga godnatt till hästarna, framför allt till Bubblan som alltid ser så trevlig ut! Han tillhör den kategorin hästar som försöker skrämma en och bara spela sur och irriterad, öronen bara strycker sig längst nacken på han och han ser inte trevlig ut, alls, faktiskt. Men tur man genomskådar det och vet vilken nalle björn han egentligen är!


  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!