• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Gårdagens ridpass

  Godmorgon! 
  Igår han jag inte riktigt skriva om ridpasset, så det kommer helt enkelt nu! Jag och Sofia tog en uteritt, som alltid, det är uteritt eller ingenting. Kan inte förstå som som rider i ridhus alla ridpass i veckan, men det är ju jag det! Ridturen igår tog oss till hammarsbackarna, och ni som följt mig förut vet ju att det är där vi brukar backträna hästarna, då det är lagom uppför och tråkigt att skritta nedför, precis som backträning ska vara! Och varför vi kallar dom för hammarsbackerna är för att vi rider förbi, kan man kalla det fabriken? eller något sånt som heter hammarprodukter, dom tillverkar bland annat stallinredning som boxar osv. Men till saken, vi red då i hammarbackarna och jag hade laddat med martingal på Bubblan för senaste ridpasset var han mer i luften med både ben och huvud när jag red, hade svårt att nå honom när han blir så där. 

  Till den början upptäckte vi att jag inte hade 'stopp' på mina tyglar så det var bara att hoppa och och byta tyglar med varandra, så perfekt, nu kunde vi fortsätta ridturen. Vi travade igång dom och snabbt där så var Bubblan snabb och fick galopp, då blir han så där att han vill galoppera och man gör allt i sin makt för att få ner honom i trav igen, ha ha men han kan galoppera så (ursäkta språket) in åt helvete långsamt så en del gånger är det omöjligt, men fick ner till trav några gånger, beröm och sedan fick han galoppera när jag bad om det, punkt slut liksom. Vi fortsatte med galopp när vi kom upp för första backen, sen kommer det lååååååånga backar där det är super nyttigt att bara rulla på i galopp eller så är det perfekt att öva galopp fattningar, vilket jag och Bubblan gjorde. Och justja, jag prövade ju martingal på Bubbla. Vet inte om det gjorde så mycket skillnad, men lite gjorde det nog.. eller, ja jag tror det. Kanske måste pröva det fler gånger innan jag bestämmer mig om det fungerar eller inte. Tur Bubblan är härdad och van vid att pröva nya saker!

  Fokuserade på att få rätt galopp, hålla galoppen, få ett bra avbrott och sedan andas några steg i trav och sedan fatta nästa galopp, jag kör varannan höger och varannan vänster vid galoppfattningarna, då får man honom med på noterna. Sen rullade vi på i galopp och jag fick fokusera på att lyfta Bubblan, lyfta honom så han inte går på bogarna och ger mig allt att bära, bära hans huvud, bogar och allt, det tänker jag inte göra. Men det gick bättre efter vägen, jag blir så arg när jag inte kan rida, därför är det bra att ha Sofia med som bara kan säga det jag ska göra, så jag får hära det och sen göra det. Det blir liksom hjärnsläpp, delux. Men efter lite arbete så kunde jag äntligen gasa på Bubblan så han fick springa fort, vilket han älskar! Han älskar att bara släppa kraven, höja huvudet och gasa, poch när han gasar här då paddlar han bara mer med benen, ha ha tur han i alla fall kan öka galoppen me dlängden på stegen när man ber om det också, där skulle vi bara springa så fort vi kunde, typ, 

  Men nöjda kunde vi göra den tråkigaste delen av att rida i hamamrsbackarna, skritta nedför igen, bra för hästarna att gå nedför och man kan arbeta dom där också, det kommer lite raksträckor där vi kan trava och jobba lite där och sedan skritta större delen av vägen hem, så dom är ju ordentlgit avskrittade när vi kommer tillbaka till stallet. 

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!