• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • GOD JUL och allt vad det innebär

  GOD JUL TILL ER ALLA!
  En dag för senat men vad gör det? Julkänslan är väll fortfarande på topp? Mix Megapol spelar ju bara julmusik och man älskar ju att höra alla femtio tal jul låter gå runt, runt och ännu mer runt på radio, byta radiokanal går ju, men vem gör det liksom? Men vad gör man dagen efter jul, ligger bakfull? Njuter av sina julklappar om man fick några? Kanske är lite mer julmat? Min dag efter julafton har spenderats i bilen tillsammans med min mamma och syster, vi åkte nämligen ner till våran farfar, eller ja han är egentligen inte ens våran farfar. För att dra det kort så var min farmor gift med denna karl och eftersom farmor är mor till min pappa, så fick vi en plast farfar för denna karl är inte pappa till min pappa, han har alltså en plast pappa och vi en plast farfar. Men efter som min riktigta farfar dog för flera år sedan så kallar jag nu denna karl för farfar, fast han går mest under namnet Nalle. Han är den finaste människan jag träffat och den absolut bästa farfarn man kan ha. Han ger så mycket tillbaka till en själv och är alltid snäll och trevlig när man kommer. Kruxet är att han bor i Enköping, det tar oss ca två och en halv timme med bil att åka, så det är inte bara att åka. Man får planera in en hel dag att åka, vilket vi gjorde idag. Vid nio tiden rullade vi mot enköping efter lite problem med min bildörr och sånt, men vi kom iväg!

  Vi fikade lite och drack te, han bjuder ALLTID på te. Te har liksom alltid varit något man dricker hos farmor och Nalle, gärna flera gånger om dagen. Frukost, sedan te och ficka, lunch, te och ficka, middag och efter middagen lite te och fika, ha ha jag älskar det! Vi pratade om allt mellan himmel och gjord och det skönaste var att se att han trotts allt han gått igenom på senaste tiden, faktiskt var pigg och glad. Tyvärr har ahn haft hicka sedan april och går under utredning, så vi hoppas han blir av med den snart! Vi kollade också i massor av fotoalbum, så här är det, min farmors mamma drabbades av altzaimers och sjukdomen tog tyvärr hennes liv efter några år med den. Och min farmor visste från ungålder att hon hade altzaimers i släckten, så hon tog sitt fotointresse till en ny nivå och fotade i stort sätt allt i sitt liv, allt från blommor, stenar, vad hon gjorde och ja, kameran var alltid med. Vilket gjorde att när sjukdomen, tyvärr tog min farmor så kunde hon titta i alla fotoalbum och minnas, titta tillbaka och njuta, hon kunde minnas för bara några minuter, hur livet faktiskt varit en gång i tiden! Så vi tittade i några album med blandade bilder på både farmor, Nalle, jag och min syster när vi var små och även min pappa när han var lite. Nostalgi och härligt att få se bilder, väcker många minnen och tårarna var inte långt där ifrån, jag saknar min varför varje dag som går och önskar inte annat en att ha henne här vid min sida. 
   
  Bilderna är självklart tagna av min vackra farmor, även dom på hon själv är tagen av henne eller Nalle. Men bilderna på bilarna har farmor tagit, hon kunde verkligen det där med att fotografera!

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!