• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Lusse-hästar och allt vad det nu heter

  God eftermiddag! Hoppas ni haft och har en bra lördag!
  Trotts min sjukt dåliga start på denna helg så har det snabbt blivit bättre, tacka gudarna till medicin om vi säger så! Kan inte förstå hur min mor överlevde sin tonåring med denna sjukdom och utan medicin och vimsiga läkare, jaja tur världen och samhället rör sig frammåt! Med en dålig start på helgen så tog vi igen det idag, lördag. Jag tog en välförtjänad sovmorgon till tio tiden och sedan åkte vi rakavägen till affären för att köpa ingredienser till lusse back så vi planerat in dig. Mycket ska handlas och mycket ska kommas ihåg, även fast vi kom ihåg allt till själva baket så glönde vi ju självart bakplåtspapper, så jag fick fint åka tillbaka till affären och köpa det och sedan åka hem för att sedan fortsätta att baka lussekatter, lussebullar eller vad det ni heter.

  Själva baket sedan gick bra, sambon gjorde fina lussekatter och även jag, han lyckades också lägga lite extra tid och inlevelse på en lusse-snopp, så vuxe och mogen som han är! Jag ska inte klandra honom, jag tycket också det va roligt, bem tycker inte en lusse-snopp är roligt? Det är i stort sätt tradition att någon måste göra en när man bakar lussekatter! Det är lika stor tradition här hemma att göra lusse-snopp som det är hemma hos andra med att kolla på kalle anka på julafton, traditioner håller i! 

  Men efter lite traditioner med lussebak och allt som hör till så kunde jag äntligen hoppa i stallkläderna och åka för att hämta upp Sofia och gasa oss till stallet för en härlig ridtur. Först det vardagliga och minst roliga när man har häst, fixa stallet, packa hö, mocka och allt annat som ska göras innan man äntligen kan ta in hästen för att göra i ordning den för en ridtur, på med sadel, träns och allt som ska på och sist men inte minst, packa på sig själv flera lager kläder så man inte fryser och man inser sen ändå, att det blev för mycket kläder fär man svettas ihjäl mitt under ridpasset, men vad gör det, liksom! Vi red en sväng runt byn där vi höll blandade gångarter, mitt största mål med ridturen var att få Bubblan mer fram för min skänkel, lyssna mer på skänkel och inte behöva ta i så mycket, typ så. Efter ridturen styrde vi ner till sommarhagen där det är FULLT med snö, super roligt och super jobbigt. Målet här var att galoppera på volt, rida på ytter hand, rida på ytter hand och ännu mer ytterhand, runda kring innerskänkel, parera upp med ytterskänkel och lyfta magen, LYFTA MAGEN och ännu mer LYFTA MAGEN! Fick till bra varv och känsla i både höger varv och vänster, dom första varven var han bara springig och ville inte alls, men när jag tog i med lite jävlaranama så skärte även den vita gubben till sig så vi kunde arbeta på bra, nöjd och avslutade jag när jag kände att nu, där satt den! Där kändes det bra! Nöjd kunde vi skritta tillbaka till stallet och ta av allting som man satte på innan ridturen, blöta benskydd, skitiga benskydd, nerbajsade benskydd, svettig padd, ländtäcke och allt där till. Men allt kom av och enkelt kunde man slänga på täcket och släppta ut hästarna i hagen igen! 

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!