• STARTSIDA
 • MARICA
 • WILMA
 • HÄSTAR
 • KONTAKT
 • Traditionen lever kvar

  Som varje år och alla år innan det och mycket längre tillbaka i tiden så har det ridits luciatåg genom byn där jag bor, och tradetioner är till för att hållas, eller hur? Så i söndags, tyvärr inte på själva lucia men några dagar innan, vilket är godkänt det också, så red vi luciatåg genom byn. Det är alltid lika roligt att se allt folk som kommer och kollar på oss, alla barnen blir över lyckliga av att se hästarna och hästarna sköter sig, för det mesta (host menar en specifik vit häst). Men årets luciatpg gick riktigt, riktigt bra och jag hade super roligt och det tror jag allt att Bubblan hade också.
   
  Bubblan är som gjord för detta, att visa upp sig, han bjuder gärna på det ena och det andra för att folk SKA titta på honom. Så jag red då mitt tredje luciatåg inom denna tradition, har ridit ett år innan på min förra häst och sedan tömmkörrt en shettis förra året, för att Bubblan var lite för crazy att utsätta för ett luciatåg förra året. Men igår red jag mitt tredje och Bubblan red sitt femtioelfte luciatåg, typ. Men det var första gången tillsammans för honom och mig, han har bara blivit riden på luciatog med sin ägare innan, men nu var det min tur. Vi har då självklart utklädda till Stjärngosse, eller Bubblan var stjärngosse och jag var tärna för struten gick inte på min hjälm...

  Men lika glad är jag för de, för Bubblan såg fantastisk ut, han klär verkligen i att vara Stjärngosse! Stallkompisen och Sofia (ägaren till båda hästarna) var tomtenissar båda två och Bam gjorde sitt andra luciatåg och Sofia typ sitt femtioelfte... Men alla hästarna som var med skötte sig kanon, var en hel del shettisar med och även nordsvenskar och diverse andra hästraser som jag inte orkar nämna nu för det är inte intressant just nu. Det som är mest intressant är att jag tyckte att jag hade lyckats med min outfit så förbannat bra, som tärna då, och ser nu i efterhand att jag ser ut som en jävla michelingubbe uppe på Bubblan srygg, men ja, struntsamma, eller nja kan inte bestämma mig om jag ska struntesamma. Det gjorde nog kanske inte så mycket att jag såg ut som en fet snögubbe, för det var värt att rida runt så när man ser hur glada barnen blir när tåget kommer med lucia, tomtar, stjärngosse och peppakakor!
   
  Jag bjuder på några bilder från luciatåget! 

  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Varmt välkommen! till min blogg. Jag heter Marica och är 23 år gammal och jag brinner för hästar och hundliv och en massa annat. Jag bor i en by i Dalarnas skogar tillsammans med min sambo och våran snart två åriga Chihuahua Wilma. Jag har också i och med mitt brinnande intresse för hästar en fantastisk medryttarhäst som heter Buffalo Soldier som jag rider och även tävlar inom western.

  Här på min blogg kommer ni få ta del av mig och mitt liv. Jag kommer för det mesta fylla min blogg med min häst och hund men bloggen kommer även fyllas av annat intressant och ointressant som händer i mitt liv!